STS Logga

Välkommen till Växjö och SOMMARNATT SWIMRUN
15-16 juli 2017Simma och spring genom sommarnatten när SOMMARNATT SWIMRUN under 2017 går av stapeln i MÖRKER. På en varvbana är det ditt lag som bestämmer hur lång er tävlingssträcka ska bli. Välj om ni vill delta i två, fyra eller sex timmar och anpassa fart och nivå själva. Vi vill göra sporten tillgänglig för fler, med ett extra mörkeräventyr som grädden på moset. Häng med på swimrun som du aldrig upplevt det förr och avsluta loppet med en frukost i soluppgången. Kan det bli bättre än så?


SOMMARNATT SWIMRUN 2017 kommer att bestå av en varvbana med 500 meter simning och 3000 m löpning per varv. Löpningen går mestadels på stig med få inslag av asfalt och grusväg. Banan kommer att ligga i anslutning till Kronobergs slottsruin, med varvning på Stallholmen.

SOMMARNATT SWIMRUN är en swimruntävling som går av stapeln i Växjö den 15 juli. Tävlingen startar 23.00 på lördagen den 15 juli och avslutas 05.00 på söndagen den 16 juli. Lagen kan välja om de vill tävla i två, fyra eller sex timmar, dvs tre separata tävlingsklasser. Vinner gör det lag som tagit sig flest antal varv på den valda tävlingstiden i sin klass. Fyratimmarklassen startar klockan 01.00 och tvåtimmarsklassen klockan 03.00.

Samtliga deltagare måste tävla i lag om två och kan välja mellan att delta i herrklass, mixklass eller damklass. Laget måste hålla ihop under hela tävlingen.

För att få delta i SOMMARNATT SWIMRUN måste du ha en giltig personolycksfallsförsäkring och vara över 18 år gammal. Samtliga deltagare kommer att vara försäkrade via Folksams gruppolycksfallsförsäkring K96.

Det är förbjudet att slänga skräp längs banan. Det kommer att finnas sopsäckar vid varvningsdepån.

Banan kommer att vara markerad med orange enduropilar, orange snitselband samt reflexmarkeringar. Det kommer även att finnas marschaller längs banan för att guida er rätt.

Skulle ditt lag behöva bryta, kontakta då omedelbart närmsta funktionär eller varvningsdepån.

Det kommer att finnas en energidepå vid varvning. Här kommer ni att få tillgång till vatten, sportdryck, kakor, godis, saltgurka, chips och kaffe. Det är även tillåtet med egen langning, men endast vid varvning.

Rekommenderad utrustning
Simglasögon
Löparskor
Pannlampa

Obligatorisk utrustning (per person)
Våtdräkt, måste bäras under simningen
Visselpipa
Tävlingsväst (tillhandahålls av PepUp)
Badmössa (tillhandahålls av PepUp)

Godkänd utrustning
Draglina
Handpaddlar
Dolme

Förbjuden utrustning
Simfenor
Övriga flythjälpmedel

SOMMARNATT SWIMRUN Växjö 15-16 juli 2017

Välkommen att anmäla dig till SOMMARNATT SWIMRUN 2017!

Anmälningsavgiften är 995 SEK per lag, oavsett tävlingstid. Anmälan och betalning görs per lag.

Anmälningsavgiften inkluderar:

Två, fyra eller sex timmars nattswimrun på varvbana
Välfylld energidepå
Transport och enklare sjukvård vid behov
Specialerbjudanden på logi och aktiviteter för familjen
Badmössa
Finisherprodukt
Frukost i soluppgången efter loppet
Lagfoton för fri användning som levereras digitalt efter loppet

Anmälan är bindande och ingen startavgift återbetalas vid eventuellt utebliven start. För återbetalning vid skada eller sjukdom rekommenderas www.startklar.nu. Genom att du skickar in anmälan medger du att du läst och förstått de regler och anvisningar som finns för SOMMARNATT SWIMRUN 2017. Varmt välkommen till Växjö i juli!

Anmäl ditt lag här

Mail
hello@pepup.se

Phone
+46 (0)76-8466650

Facebook
@sommarnattswimrun

Instagram
@pepupsweden