Välkommen till VÄXJÖ360 lördagen den 5 maj 2018


VÄXJÖ360 är en rogainingtävling som genomförs i lag om två personer. Under 360 minuter ska du och din lagkamrat plocka så många poäng som möjligt genom att stämpla valfria kontroller som är värda olika mycket poäng. Totalt finns det 40 kontroller att hämta hem poäng på och ni väljer själva vilka kontroller ni ska ta och i vilken ordning. Kontrollerna kan tas med cykel, till fots eller med något slags flytetyg. Var beredd på att det kan krävas det lilla extra för att lyckas stämpla! Vem vet om kontrollen sitter högt, lågt, djupt eller på andra sidan om ett eller annat hinder?
VÄXJÖ360 är en rogainingtävling. Det innebär att lagen orienterar sig efter en karta och ska stämpla orienteringskontroller i valfri ordning. Totalt finns det 40 kontroller att hämta hem poäng på och ni väljer själva vilja kontroller ni ska ta. Kontrollerna kan tas med cykel, till fots eller med något slags flytetyg. Kontrollerna kan sitta högt, lågt, i vatten, i träd eller på andra sätt som gör det klurigt och kräver samarbetsförmåga för att ni ska kunna räkna hem poängen.

Cirka 15 av 40 kontroller kommer att vara av äventyrskaraktär (tex bouldering, slackline, paddling eller liknande). Det kommer även att finnas en löpzon på kartan där cykling inte är tillåten. Liksom tidigare inkluderas även middag och trevligt häng efter tävlingen i anmälan.

Karta över banan får samtliga lag i startögonblicket. På kartan står angivet hur mycket poäng varje kontroll är värd samt en kortare beskrivning av kontrollen. All stämpling sker med SportIdent. Har du inte stämplat med SportIdent tidigare finns möjlighet att testa detta före start. Navigering kommer att ske med hjälp av karta. Det är även tillåtet med GPS.

Kom ihåg att ta med familjen till Växjö – tävlingsledningen hjälper dig på traven med bra boende, härliga familjeaktiviteter och mysiga publikplatser längs med banan.
Tävlingen genomförs i lag om två i tre olika klasser; dam, herr eller mix. Laget har gått i mål när sista lagdeltagaren når mållinjen. Laget ska under hela tävlingen hålla ihop. Lag som passerar mållinjen efter att tävlingstiden gått ut kommer att drabbas av poängavdrag.

Det är fritt fram för barn att delta i sällskap av en vuxen. Deltagare under 18 år behöver målsmans godkännande. Samtliga deltagare kommer att vara försäkrade genom Folksams gruppförsäkring K96.

Vädret kan skifta och det finns alla möjligheter att bli blöt längs banan. Kläder efter väder och kanske ett extra ombyte i väskan är en rekommendation.

Observera att tävlingen går på ej avstängda vägar och att det är gällande trafikregler även för de tävlande. Visa hänsyn till de som vistas i samma område som tävlingen.

Tävlingscentrum (TC) är ännu inte fastslaget, men kommer att vara inom Växjö stad. Vid registrering på TC får varje lag en startpåse med tävlingsvästar, SportIdent-pinne och plastfickor till kartan.

Resultat publiceras på hemsidan inom 24 timmar efter avslutad tävling.


Tider

08.00 - 09.30 Uthämtning av startpåsar på TC
09.30 Obligatoriskt tävlingsmöte
10.00 Start
16.00 Målgång
Från 17.00 Middag och prisutdelning i Växjö centrum

Tävlingsformen är rogaining vilket innebär att kontrollerna kan tas i valfri ordning. Kontrollerna består av en mindre skylt samt en SI-enhet. Om en kontroll är ur funktion, felplacerad eller saknas, ta omgående kontakt med tävlingsledningen via numret som är tryckt på kartan.

Laget är ansvarigt för sin SportIdent-pinne från det att startpåsen lämnas ut tills efter målgång då pinnen återlämnas. Förlorad pinne medför diskvalificering och en ersättningskostnad om 550 kronor.

Samtliga lag måste vara i mål senast klockan 16.00. Lag som kommer i mål efter 16.00 får poängavdrag. Kontroller som stämplas efter 16.00 är ogiltiga. Ankomst efter 16.15 medför diskvalificering. Har två lag samma poängsumma vinner laget som gått i mål först.

Laget ska hålla ihop under hela tävlingen. Om det är kö vid en kontroll är det först till kvarn som gäller. Följ funktionärernas instruktioner och respektera din plats i kön. Det kommer inte att lämnas tidsavdrag för kötid.

Det är tillåtet med GPS.

Det är inte tillåtet med support längs med banan.

Nummerväst ska bäras väl synlig under hela tävlingen. Ryggsäck får bäras utanpå nummerväst.

Material som tas med ut på banan skall tas med tillbaka. Det är förbjudet att lämna efter sig utrusning och skräp.

Vid olycka är det obligatoriskt att hjälpa andra lag. Vid allvarlig olycka larma 112 och meddela tävlingsledningen via numret som är tryckt på kartan. Vid TC finns möjlighet att få hjälp med enklare sjukvård.

Om laget bryter skall tävlingsledningen meddelas via numret som är tryckt på kartan.

Respektera att privat mark inte får beträdas.

Deltagare som vinner priser måste närvara vid prisutdelningen för att motta pris.

Obligatorisk utrustning
Första förband (1 per lag)
Tävlingsväst
Cykelhjälm (ska bäras under all cykling och klättring)
SportIdent-pinne (1 per lag)
Mobiltelefon i vattentät förpackning

Rekommenderad utrustning
Ryggsäck med vätska och energi
Slang, pump och verktyg till cykeln
Förstärkningsplagg
Klocka
Löparskor

VÄXJÖ360 5 maj 2018


Välkommen att anmäla dig till VÄXJÖ360. Klicka på länken nedan för att boka och betala. Anmälningsavgiften är 900 kr per lag.


I anmälningsavgiften ingår:

Rogainingtävling under sex timmar
Servicebil och sjukvård vid behov
Ombyte/dusch efter målgång
After Race-middag (mat ingår i anmälan)
Deltagarförsäkring Folksam K96
Tävlingsväst (lån)
Prisbord

Anmälan är bindande och ingen startavgift återbetalas vid eventuellt utebliven start. För återbetalning vid skada eller sjukdom rekommenderas www.startklar.nu. Genom att du skickar in anmälan medger du att du läst och förstått de regler och anvisningar som finns för VÄXJÖ360. Varmt välkommen till start!

Klicka här för att göra din anmälan
Mail
hello@pepup.se

Telefon
076-8466650

Facebook
www.facebook.com/pepupsweden

Instagram
@pepupsweden